Seuraa

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Oikku Design

Rovaniemi - Finland

© 2019 Oikku Design

TIETOA MATERIAALEISTA

Poronnahka

Poronnahka käsitellään Suomessa ja lopulliseen muotoonsa koruja varten nahkapalat leikataan Rovaniemellä. Nahkavuotien alkuperämaat ovat Suomi ja Norja. Koruihin poronnahasta käytetään C-laatuista materiaalia, jonka epätasaisuudet tai reiät eivät ole este korujen valmistamisessa. Yrityksen tarkoituksena on myös hankkia leikkuujätemateriaalia käyttöönsä, koska koruihin on mahdollista hyödyntää erittäin pienetkin nahkapalat.

Jokainen poronnahkavuota on yksilöllinen. Poronnahka on erittäin pehmeä ja kevyt materiaali, joka sopii kauniisti korujen valmistamiseen.
Poronnahka on erittäin luja materiaali, vaikka se onkin kevyt ja silkkimäinen. Poronnahka on perinteinen käsityötuotteiden materiaali Lapissa ja siitä voidaan valmistaa niin vaatteita, kuin laukkuja ja koruja. Poronnahka on myös siitä upea materiaali, että se ikääntyy kauniisti!

 

Rodium pinnoitettu sterling hopea

Sterling hopeassa on hopeaa 92,5% ja muuta metallia 7,5%. Yleisimmin hopeaan on sekoitettu kuparia. Hopeaosat eivät sisällä nikkeliä! Sterling hopea on yleisimmin koruissa käytetty seos, koska hopea itsessään on liian pehmeätä käytettäväksi koruissa.
 

Hopea on kiiltävä ja kaunis materiaali, mutta se myös tummuu ajan myötä. Tämän takia Oikku-koruissa käytetään rodium pinnoitettua sterling hopeaa. Rodium pinnoite estää hopean tummumisen ja tekee samalla hopeaosista myös aavistuksen kestävämpiä. Rodium pinnoitusta käytetään yleisesti esim. valkokultakoruissa. Rodium pinnoitetut hopeaosat ovat ulkonäöltään aavistuksen tummempia kuin sterling hopea. Rodium on turvallinen ja hyvin siedetty materiaali, eikä sen ole todettu aiheuttavan allergiaa.


 

Näin takaat pitkäikäisen korun!

  • Säilytä korua omassa rasiassaan. Jokainen koru toimitetaan kauniissa rasiassa, jota voi käyttää säilyttämiseen.

  • Älä anna korun kastua! (Poronnahka kestää jonkin verran vettä, mutta EMME suosittele että annat sen kastua).

  • Älä päästä korua kosketuksiin kosmetiikan esim. hiuslakan, hajuveden tai kosteusvoiteiden kanssa! Suosittelemme pukemaan korut viimeisenä hajuveden tai hiuslakan laiton jälkeen.